Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

Documente ale Municipalității Severinene (1929) - vol.IX

20150424 155232Cu ocazia „Zilelor Severinului”, vineri după-amiază a avut loc la Biblioteca Județeană Mehedinți, lansarea volumului  al IX-lea din seria „Documente ale municipalităţii severinene”, semnat de prof. dr. Tudor Răţoi, directorul Arhivelor Naţionale Mehedinţi.
Prin apariţia acestui volum, sunt introduse în circuitul public 186 de documente provenind exclusiv din fondul administraţiei severinene din anul 1929.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem 4 vizitatori și nici un membru online