Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

Concursul Național de creație și interpretare ,,Nichita Stănescu''- 2015

10653477 716547038420080 8059099581324411495 nCu ocazia „Zilelor Severinului”, vineri după-amiază a avut loc ediția a VII-a a Concursului Național de Creație Literară ,,Nichita Stănescu''. Juriul format din scriitori și reprezentanți ai Bibliotecii Judetene Mehedinți a premiat cele mai frumoase creații literare, la cele trei secțiuni ale competiției: poezie, proză și eseu.
          La concurs au fost înscrise creații ale elevilor din: București, Reșița, Cernavodă, Borăscu-Gorj, Măcin-Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Motru, Drobeta Turnu-Severin.
          Poeta severineană Anna Eichert a oferit premianților câte o carte de versuri. Creațiile premiate au fost reunite într-un volum, oferit în dar participanților la concurs.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem 6 vizitatori și nici un membru online