Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

Școala altfel

20150408 130458Biblioteca noastră a luat parte la desfășurarea evenimentelor din cadrul Săptămânii altfel. Majoritatea instituțiilor de învățământ mehedințene au intreprins diferite activități ce au implicat biblioteca. La toate secțiile noastre au avut loc, diferite acțiuni: vizite, proiecții de film, susținerea de mici spectacole, organizarea de expoziții, lecturi din marii autori români și străini, concursuri pe diferite teme,  ateliere de creație, evenimente caritabile pentru copiii defavorizați.Biblioteca a fost partener și pentru elevii Penitenciarului Drobeta Turnu Severin organizând o expoziție cu lucrări ale acestora legate de sărbătoarea pascală precum și alte activități care au reușit să aducă atmosfera de sărbătoare și în sufletele tinerilor deținuți.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem un vizitator și nici un membru online