Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

Dacă citești câștigi

daca citesti castigi   La Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu” Mehedinți, în cadrul Secției de Împrumut Carte pentru Copii s-a desfășurat , în perioada 24 martie- 26 mai 2014, concursul de lectură: ,,Dacă citești, câștigi!”.

Acesta s-a adresat copiilor cu vârsta între 11-13 ani, care au avut de citit cel puțin o carte din cele propuse pentru concurs și de completat o fișă de lectură, pe baza căreia s-au ales câștigătorii. Și pentru că ne-am propus să-i premiem pe cei mai buni în jurul datei de 1 Iunie Ziua Internațională a Copilului, iată că a sosit și această zi.  La concurs s-au înscris peste 100 de copii. Unii dintre ei au pășit, cu această ocazie, pentru prima dată în bibliotecă. Tot acum, în urma notelor acordate de elevi pe fișele de lectură, am stabilit cea mai citită carte din concurs: Constantin Chiriță: ,,Cireșarii-Cavalerul florii de cireș”, dar și cea mai captivantă: Mark Twain: ,,Aventurile lui Huckleberry Finn”.

 

Premierea a avut loc în Sala de lectură ,,I.G.Bibicescu” din Sediul Pogany unde, elevii Colegiului Național Pedagogic ,,Șt.Odobleja”, au susținut un colaj de scenete sub îndrumarea doamnei prof. Adriana Mărculescu. Prezenți la spectacol au fost premianții concursului, dar și elevii Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII ,,Constantin Negreanu”, însoțiți de d-na prof. Gabriela Dumitrache. Ne dorim ca acest tip de evenimente să se desfășoare în mod constant în biblioteca noastră, iar elevii să descopere o altă față a acestei instituții. De asemenea, ne dorim să stimulăm concurențial lectura.


Ziua de 1 Iunie a fost marcată în toate secțiile bibliotecii noastre prin proiecții de filme pentru copii, momente artistice susținute de elevi ai școlilor partenere precum și ateliere de pictură.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem 35 vizitatori și nici un membru online