Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

Săptămâna altfel

dan,,Să știi mai multe să fii mai bun!", a fost pentru noi o săptămână plimă de activități culturale. În această săptămână toate secțiile bibliotecii au primit elevi din școlile severinene dornici să-și petreacă într-un mod distractiv și educativ ,,saptămâna altfel,,

           Activitățile desfășurate au fost foarte variate începând cu vizite în urma cărora elevii au aflat istoricul bibliotecii precum și informații despre serviciile actuale oferite utilizatorilor. Pentru cei mai mici dintre ei, bibliotecarii le-au citit povești și poezii, bibliotecarii au ajutat și îndrumat elevii în utilizarea mijloacelor de comunicare on-line. O activitate deosebită a fost ,,Bibliotecari pentru o zi,, activitate la care elevii au fost voluntari ai bibliotecii ajutând la activitățile zilnice desfășurate într-o bibliotecă. Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a fost partenerul bibliotecii în această săptămână prezentând elevilor normele de igienă alimentară pe care trebuie să le urmeze în viața cotidiană. În parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic  în cadrul Proiectului Internațional  M.A.D.E. au avut loc activități variate:

 

-   vizita la bibliotecă a reprezentanților  din: Italia, Grecia, Spania, Polonia și Franța.

- Asigurarea logisticii cu echipamente IT în cadrul unei activități ce a constat în realizarea unor PowerPoint-uri având ca temă desfășurarea proiectului M.A.D.E. în România.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem 10 vizitatori și nici un membru online