Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

Observație
  • Lack of access rights - File '/images/stories/Foto%20Articles/2013/12/01/1_dec.JPG'
  • Lack of access rights - File '/images/stories/Foto%20Articles/2013/12/01/1_dec.JPG'

Ziua Națională a României

1 dec        Pentru a marca Ziua Naţională a României, Biblioteca Judeţeană I.G.Bibicescu a organizat vineri, 29 noiembrie a.c., o serie de manifestări dedicate Marii Uniri.       Astfel, secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene a găzduit o lecţie de istorie, ateliere de pictură, ambele dedicate împrospătării cunoştinţelor elevilor despre Marea Unire. “Sub îndrumarea profesorilor  Manu Ionica şi  Mustăcel Ileana, cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale nr.3, şi,  pornind de la expoziţia de cărţi de istorie, de literatură, atlase istorice din colecţiile bibliotecii, dar şi cu ajutorul proiectorului, au fost  prezentate personalităţi ale Unirii şi multe alte evenimente din epoca referitoare la Unirea din l Decembrie 1918”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene “I.G.Bibicescu”, Raluca Graf. Potrivit acesteia, copiii au aflat lucruri noi pentru ei, despre provinciile care s-au unit în 1918, despre Alba-Iulia, regele Ferdinand şi regina Maria, parte a lecţiei având şi un caracter ludic, dat de ghicitori, de jocuri gen rebus, care i-au stimulat pe elevi. Activităţile au fost încheiate de un atelier de pictură cu tema 1 Decembrie.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem 18 vizitatori și nici un membru online