Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

A III-a ediție a Zilelor Bibliotecii Județene Mehedinți

1456739 372071549594968 1452398025 n    Municipiul Drobeta Turnu Severin a găzduit pe parcursul a două zile (14 - 15 noiembrie 2013), una dintre cele mai reprezentative manifestări dedicate unei instituții emblematice pentru cultura mehedințeană. S-au împlinit 92 de ani de când a luat naștere Biblioteca ,,I.G.Bibicescu" - Mehedinți. ,,Zilele Bibliotecii" au deveni deja o tradiție aflându-se la a treia ediție.

   Cu acest prilej au avut loc momente culturale de amploare ce au debutat în ziua de joi 14 noiembrie 2013 cu vizite și expoziții de carte în toate secțiile noastre.

 

   Secția Casa Tineretului a găzduit un amplu program artistic susținut de elevii de la Școala Gimnazială Corlățel, Școala Gimnazială Nr.7 și copiii din cadrul Grădiniței Nr.29.

   La Secția Literatură și Artă programul a fost susținut de Compania Teatrală ,,Atmosphere 2011" precum și de elevi ai Liceului de Artă ,,I.Șt.Paulian".

   La Secța Crihala a fost prezentat de către elevii Liceului de Artă ,,I.Șt.Paulian" un program artistic muzical precum și sceneta ,,Dactilografa" interpretată de elevii Colegiului Național ,,Gh.Țițeica".

   Prima zi a manifestărilor s-a încheiat cu un atelier de pictură pe tricouri în parteneriat cu elevii Școlii Gimnaziale Constantin Negreanu Nr.9 la Sediul Pogany a Bibliotecii Județene Mehedinți.

   În 15 noiembrie 2013 la Sala de Conferințe a Consiliului Județean Mehedinți  a avut loc întâlnirea editorilor, scriitorilor și criticilor literari din Județul Mehedinți și din țară. A treia ediție a ,,Zilelor Bibliotecii" a fost de un real succes pentru instituția noastră și dorim să mulțumim tuturor partenerilor și colaboratorilor.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem 32 vizitatori și nici un membru online