Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

Conferința Internațională DisCo

praga

   În perioada 24-25 iunie 2013 a avut loc cea de-a 8 conferință internațională DisCo Conference 2013:  New technologies and media literacy education, desfășurându-se în cadrul sediului universității Charles din Praga. La această confeință au participat reprezentanți din diferite țării ale lumii: Albania, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Irlanda, Turcia și România. România a fost reprezentată la această conferință de o biliotecară a Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu’’- Mehedinți care a și avut o prezentare despre rolul și modul cum, Programul Biblionet a schimbat comunitățile și bibliotecile publice în România și în special în județul Mehedinți.

     Temele conferinței au fost deosebit de interesante, în special cele două workshopuri : Digital badges susținut de către Jakub Štogr și Moodle+Mahara = Mahoodle:  Marriage for Lifelong Learning, susținut de către Sigi Jakob Kühn. Cele două workshopuri s-au bazat pe însușirea unor noi modalități de învățare cu ajutorul tehnologiei.

   Pe lângă temele și prezentările extreme de interesante ale tuturor, s-au legat la această conferință și numeroase prietenii, care sperăm să se finalizeze cu colaborări interesante și utile în diverse proiecte.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem 7 vizitatori și nici un membru online