Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

Târg de carte,,Drumul Cărții'' de Zilele Severinului

zilele biblio 

   În perioada 20-24 aprilie au loc la Drobeta Turnu Severin Zilele orașului. La această sărbătoare a ținut să fie prezentă și Biblioteca Județeană I.G.Bibicescu. Astfel, biblioteca în colaborare cu Editura Ștef, Inspectoratul Județean de Învățământ Mehedinți, , Centrul Cultural Nichita Stănescu, Societatea Scriitorilor Danubieni și Librăria Sonet, a fost organizatoarea târgului de carte Drumul Cărții. Acesta a avut un real succes, severinenii arătându-se interesați și fiind prezent în număr însemnat pe strada Crișan unde s-a ținut târgul. Tot aici, biblioteca avut un stand cu materiale promoționale: semne de carte, pliante, calendare,baloane colorate, cu însemnele bibliotecii pe care le-au oferit celor prezenți invitându-i la bibliotecă și îndemnându-i la lectură. A fost prima manifestare de acest gen, iar participanții și-au exprimat dorința de a participa și cu alte ocazii la manifestări care să promoveze cultura, lectura și biblioteca.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem 9 vizitatori și nici un membru online