Mesajul Directorului

Director   Odată cu înființarea ca bibliotecă publică, acum 90 de ani, instituția a trecut prin o seamă de schimbări fiind afectată atât de transformările sociale cât și culturale ale locuitorilor.
Acest drum urmat de această instituție nu ar fi fost realizat fără ajutorul a generații de bibliotecari, cărora le datorăm recunoștința noastră, și care au adaptat în permanență serviciile de bibliotecă cu solicitările comunității.

Localizare

161 de ani de la nașterea lui I.LCaragiale

DSCN0420    Astăzi, 30 ianuarie 2013, se împlinesc 161 de ani de la nașterea marelui dramaturg, novelist și publicist I.L.Caragiale. Figură emblematică a culturii românești, Caragiale ocupă un loc important în sufletele românilor, opera sa rămânând întotdeauna de actualitate.
   Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu’’ a  dorit să aducă un omagiu acestui mare scriitor român, prin organizarea unei serii de activități împreună cu partenerii săi tradiționali, instituțiile de învățământ din județul Mehedinți.

   Începând cu ora 10:00, la sediul ,,Pogany’’ al bibliotecii, Liceul Teoretic din comuna Cujmir a prezentat  două schițe ale marelui Caragiale, ,, CFR’’ și,, Five o’clock’’. La această manifestare, alături de cadre didactice și bibliotecari, au fost prezenți și elevi ai Școlii cu clasele I-VIII, Nr.10.
   Tot în această zi elevii Școlii cu clasele I-VIII ,,Alice Voinescu’’, precum și elevi ai Școlii cu clasele I-VIII, Nr.3, au ținut să serbeze acest moment special în cultura românescă,  alături de biblioteca județeană prezentănd un frumos program artistic.

Elevii au putut de asemenea sa vizioneze schița ,,Domnul Goe''.
   În cadrul acestui eveniment au fost organizate expoziții de carte și la alte secții și filiale ale bibliotecii.

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

DESPRE NOI

bibcescu

Biblioteca Judeţeană din Drobeta Turnu-Severin a fost fondată în anul 1921 prin dania lui Ion Gheorghe Bibicescu, om de cultură şi guvernator al Băncii Naţionale (între anii 1914-1924).

Citește mai departe...

CINE ESTE ONLINE

Avem 8 vizitatori și nici un membru online